Stig Grenov stemmer og håber på et vestjysk mandat

Det kan ligne en svær mission at få Kristendemokraterne tilbage i Folketinget. Partiet har ikke været over spærregrænsen siden 2001, og meningsmålingerne levner ikke store håb.

Men ikke desto mindre lyder partiets formand, Stig Grenov, optimistisk, da han torsdag formiddag opfordrer alle til at få sat deres kryds til folketingsvalget.

- Ikke mindst fordi, vi er ufatteligt tæt på at få et mandat ovre i det vestjyske. Og så gælder det om at få så mange stemmer som muligt, så vi kan få en borgerlig regering, siger han.

Selv satte Stig Grenov sit kryds torsdag klokken 11 på Usserød Skole i Hørsholm, og inden han gør det, har han et sidste budskab til de mange tvivlere, der stadig er derude.

- De skal stemme på det, de tror på, for det er det eneste, der er nogen, der har respekt for, siger han.

Stig Grenov stemte i øvrigt på liste K og "en, der hedder Stig Grenov", som han siger

Den 53-årige partiformand, der til daglig arbejder som lærer på Marie Mørks Skole i Hillerød, blev valgt uden modkandidater i 2012.

Selvom formanden kommer fra hovedstadsområdet, har partiets bagland og vælgere især rødder i det vestjyske.

Kristendemokraterne går blandt andet til valg på at genindføre lukkeloven fra 2009, gratis parterapi for voksne, der skal styrke familierne, og at småbørnsforældre skal tilbydes 85 procent af billigste pasningstilbud, hvis de passer børnene selv.

Sidst, Kristendemokraterne var i Folketinget, var i 2010-2011, da Per Ørum Jørgensen forlod De Konservative til fordel for Kristendemokraterne. Partiet nåede dog ikke over spærregrænsen ved folketingsvalget i 2011.

/ritzau/

 

Dagens Gossip