Stikkerlinje skal styrke kampen mod doping

Michael Lauritsen

|

06/08/2013

Dagens topnyheder

Når atleter i fremtiden ønsker at sprøjte sig i armen med noget præstationsfremmende, så bør de overveje nøje, hvem de fortæller det til. Anti Doping Danmark opretter nemlig en døgnåben telefonlinje, der har til formål at modtage konkrete tips om medicinsk snyd og lyssky forretninger i sportens verden.

Det skriver Politiken.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Og det kan både handle om specifikke topatleter, betændte motionscentre for almindelige motionister eller ligefrem bagmændene og det kriminelle marked.

- Vi ved, at der foregår lyssky ting i organiseringen af doping, og hvis vi på den her måde kan få informationer om, hvad der foregår, gør det os i stand til at målrette vores indsats bedre. For eksempel kan det kaste lys over, om der er bestemte personer, sportsgrene, klubber eller miljøer, vi skal begynde at forhøre os om og undersøge nærmere, siger direktør i Anti Doping Danmark Lone Hansen til avisen og fortsætter:

- Tip og efterretninger er nødvendige i vores arbejde, hvis vi skal være gode nok. Målet med det her er også at få den information, vi ikke vidste, at vi manglede.

Lignende ordninger har været en succes i lande som Australien og Storbritannien. Det har ført til flere sager på baggrund af tip.

’Stop doping’-linjen er døgnbemandet af sikkerhedsfirmaet Akkurate, der har tidligere efterforskere fra politiet og PET blandt de ansatte.