Stille fredag formiddag venter i EM-bassinet

Mens danskerne satte præg på torsdagens finaleafsnit ved EM i svømning med to guldmedaljer, er der lidt mere stille dagen derpå, hvor kun fire danskere er med i formiddagens indledende afsnit.

Og faktisk skal de to guldvindere begge i vandet igen. Mie Ø. Nielsen svømmer 50 meter ryg, hvor hun er tilmeldt i tredjebedste tid, og det glæder hun sig til efter finalen på den dobbelte distance, hvor hun kiksede en vending og syrede til mod slutningen.

- På 50 meter er der ingen vendinger, og der kan jeg heller ikke nå at blive træt, lød det med et grin fra aalborgenseren, da hun blev bedt om at kigge fremad i stævneprogrammet.

Viktor Bromer har specialiseret sig i 200 meter butterfly og vil formentlig komme til kort over for nogle af sprinterne på 100 meteren. Det afholder ham dog ikke fra at tro på et godt resultat og en personlig rekord.

- Jeg har fået bekræftet her ved mesterskaberne, at formen er der, så jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle kunne svømme en hurtig tid, lød det fra den 21-årige efter guldmedaljen.

Den sidste disciplin med dansk deltagelse er 1500 meter fri for kvinder. Her ville Lotte Friis under normale omstændigheder være en af favoritterne.

Men af to årsager kan det være, at hun også her må nøjes med en plads uden for medaljerne, nøjagtigt som på 800 meter, hvor hun blev nummer fire.

For det første har hun ligget i tung træning som langsigtet forberedelse mod VM næste år og OL i Rio, og for det andet blev hun torsdag ramt af et maveonde.

Hvis det ikke er gået over og hun fortsat ikke har kunnet holde maden sig, stiller hun formentlig ikke op. I givet fald bliver Maj Howardsen eneste danske deltager i disciplinen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip