Stilskifte har bragt Liverpool tilbage på vinderkurs

I den forgangne sæson spillede Liverpool sprudlende angrebsspil anført af ligatopscorer Luis Suarez og var tæt på at vinde Premier League.

Denne sæson - nu uden Suarez, der skiftede til FC Barcelona - begyndte noget sværere. Holdet tabte seks gange i de første 12 spillerunder og placerede sig langt fra topstriden.

Vendepunktet kom i midten af december. Ganske vist tabte Liverpool 0-3 til Manchester United 14. december. Men bedømt på spil og chancer kunne Liverpool lige så godt have vundet.

Manager Brendan Rodgers havde til denne kamp ændret sin spilformation til 3-4-3, og trods de tre indkasserede mål var Rodgers så tilfreds, at han siden har fortsat med tre spillere i forsvaret.

Siden er Liverpool ubesejret i 13 ligakampe. Særligt i de seneste ni har forsvaret fungeret godt. Otte er vundet, én er sluttet uafgjort, og Liverpool har holdt målet rent i syv af dem.

- Det var meget op ad bakke i starten af sæsonen, men holdet har ændret på nogle ting, og det ser ud til at virke.

- Tremandsforsvaret ser ud til at have været nøglen til succes. Rodgers har fundet noget, der virker og har holdt 100 procent fast i det, siger Daniel Agger, der spillede i Liverpool fra 2006 til 2014.

Fodboldeksperten Mikkel Bischoff, der er Premier League-kommentator på 6'eren, roser Rodgers for det nye system, der ifølge Bischoff var nødvendigt efter tabet af individualisten Suarez.

- I sidste sæson scorede Liverpool bare fire mål, hvis modstanderen scorede to. Men holdet var også meget afhængigt af angriberne Luis Suarez og Daniel Sturridges mange mål. Nu er holdet ikke på samme måde afhængigt af enkelte spillere.

- Som hold er Liverpool blevet bedre. Holdet forsvarer rigtig godt med tre spillere i forsvaret og to centrale midtbanespillere til at beskytte forsvaret. Desuden har Simon Mignolet (holdets målmand, red.) været blandt ligaens bedste i de seneste måneder.

- De ting har gjort, at holdet ikke behøver at score mange mål for at vinde, vurderer Mikkel Bischoff, der optrådte i engelsk fodbold fra 2002 til 2007.

Søndag skal Liverpool igen møde ærkerivalen Manchester United, som altså er det seneste hold, der har slået Liverpool i Premier League.

United har haft lidt af det samme sæsonforløb. Efter en svær begyndelse under manager Louis van Gaal har holdet leveret gode resultater i 2015. I søndags var United en klasse over Tottenham, der blev slået 3-0.

Derfor spår Mikkel Bischoff en lige kamp mellem to af ligaens mest formstærke mandskaber på Anfield.

- For en uge siden ville jeg have sagt, at Liverpool var favorit, men Uniteds kamp mod Tottenham var holdets bedste i sæsonen. United har fundet balancen, så det bliver en tæt kamp.

Inden søndagens kamp, der begynder klokken 14.30, har nummer fire United og Liverpool på femtepladsen henholdsvis to og fire point op til Manchester City på andenpladsen.

/ritzau/

Dagens Gossip