Stjålne campingvogne stoppet på vej til Litauen

For få dage siden gjorde det tyske Bundespolizei lidt af en opdagelse, da de fik øje på to campingvogne, der var på vej gennem Tyskland mod færgen til Klaipeda i Litauen.

Det skulle nemlig vise sig, at de to litauiske chauffører, der kørte campingvognene, havde stjålet dem i Danmark. Selvom de havde ændret stelnummeret på campingvognene, lykkedes det politiet at få dokumenteret, at der var tale om danske, stjålne campingvogne.

LÆS OGSÅ: Politiet advarer: Her er tricktyvenes seneste fupnummer

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at den ene campingvogn er en Hobby 495, som mellem den 11. og 12. marts er blevet stjålet i Bylderup øst for Tønder. Den anden campingvogn er en Knaus Südwind, og den er blevet stjålet mellem den 13. og 14. marts i Christiansfeld.

I begge tilfælde var campingvognene snuppet fra ejerens indkørsel.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Falske indsamlere ringer til dig

Derfor advarer Syd- og Sønderjyllands Politi kraftigt mod, at man lader sin campingvogn stå uden lås på kobling og dæk. En campingvogn – også en brugt – koster nemt over 100.000 kr. Og hvis den står lige til at koble efter en bil,  er den nem at gå til for tyvene, påpeger politiet.

- Koblingslåse kan fås på nettet og hos forhandlere af campingvogne og trailere i mange forskellige udformninger og til meget rimelige priser. Der findes også låse til dækkene, så de ikke bare kan rulles af sted, siger politikommissær Eskild Bossen fra Udlændinge Kontrolafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi og tilføjer:

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

-  Det er muligt, at låse også kan brydes op, hvis tyvene vil bruge tid og kræfter på det. Men så larmer det i hvert fald så meget, at de nok helst undgår det, siger Eskild Bossen, der også opfordrer til, at man bruger koblinglåse, når campingvognen sættes til vinteropbevaring eller ved langtidsophold på campingpladser.

 

Dagens Gossip