Stjerne har luret Schweiz: Vi kan gå i EM-finalen

Skipper Rasmus Stjerne og det danske curlinglandshold kan fredag aften spille sig i finalen mod Norge ved EM i Stavanger.

Men det kræver en sejr over Schweiz, som slog danskerne 5-4 i det indledende gruppespil for blot to dage siden.

- Det bliver ret tæt, tror jeg. I vores første kamp mod dem havde vi mange chancer, som vi ikke formåede at udnytte, siger Rasmus Stjerne.

- Det er et rigtig godt hold, som straffer os, hvis vi laver små uprovokerede fejl. Så vi skal være skarpe - specielt fra start.

- De kampe, schweizerne har tabt, har været kampe, hvor de ikke har været helt med fra start, siger den danske skipper.

Rasmus Stjerne har svært ved at sætte procenter på Danmarks vinderchancer.

- Det kommer an på hvilket perspektiv, man antager. Hvis vi formår at spille det spil, vi gjorde i anden halvdel af den første kamp, så er jeg ret fortrøstning fuld for, at vi har en chance for at vinde.

- Men vi må erkende, at statistikken nok viser 70-30 procent i deres favør i vores seneste kampe mod dem. Det kan være en sovepude for dem.

- Statistikken slår os ikke ned. Vi skal ud at udføre vores teknik, som vi plejer.

Spørgsmål: Kampen bliver først spillet klokken 20. Hvad bruger i ventetiden på?

- Det handler mest om at bygge sig mentalt op og få slappet af. Vi prøver ikke at spekulere over, hvad der skal ske. Vi forsøger ikke at blive for spændte, for det skal nok nå at komme af sig selv.

Spørgsmål: I kan vel være ret tilfredse med EM indtil videre?

- Man kan ikke tage af sted til EM og tro, at man skal spille om at komme i finalen.

- Der er mange gode hold, og hvis vi på forhånd havde vidst, at vi ville få lov til at spile semifinale, så havde vi taget den mulighed.

- Det er her, at det er sjovt at være med, men det er også her, at det gør ondt, når det ikke lykkes. Vi har prøvet det et par gange før. Vi har forberedt os og mener, at vi har gjort de ting, der gør, at vi kan vinde.

Spørgsmål: De her kampe er vel også med til at udvikle jer til OL om to måneder?

- Den kamp, vi tabte i indledende til Schweiz, var en kedelig én at sluge, men den gav os rigtig meget. Man skal være i stand til at tage ved lære, selv om det er dyre lærepenge.

- Vi skal være skarpe og tage noget med fra vores nederlag i de tætte kampe. Det har vi også gjort, så vi har en strategi til, hvordan vi kan slå dem i dag, siger Rasmus Stjerne.

Også de danske curlingkvinder kan fortsat drømme om guld. Skipper Lene Nielsens mandskab møder fredag klokken 13 Sverige. Vinderen går videre til semifinalen, mens taberen skal ud i en bronzekamp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip