Stjerneforfatter fortryder mord

Der gik en choksus gennem tusindvis af læseheste og fans af "Harry Potter"-bøgerne, da troldmanden og rektoren Dumbledore blev dræbt i romanseriens sjette bog.

Men selv om forfatteren J. K. Rowling tog livet af en af bøgernes mest elskede karakterer, er det ikke hans dødsfald, der gør mest ondt i forfatterpennen. Det er i stedet mordet på indehaveren af en iskiosk, skriver hun på sin hjemmeside pottermore.com.

- Jeg planlagde, at han skulle være ham, der skulle give Harry Potter sporene til slutningen af serien, så jeg etablerede ham ret tidligt, skriver Rowling og fortsætter:

- Problemet var, at da jeg skulle skrive de vigtigste dele i den sidste bog, kom jeg frem til, at en anden karakter var meget bedre til at formidle sporene, skriver Rowling, som derfor måtte tage livet af den oprindelige plotgiver.

- Han er den eneste karakter, jeg har en skyldfølelse over for, fordi det alene er min fejl, skriver den dedikerede forfatter om det meningsløse litteraturmord, som selv ikke et trylleslag ville kunne lave om på.

Til gengæld har hun adskillige pengesedler til at tørre øjnene med. De syv bøger om den bebrillede troldmand med lynet i panden har nemlig gjort Rowling milliardær.

Fans af hendes bøger kan i øvrigt se frem til tidligere julegaver i år. Rowling udgiver nemlig stadig små noveller om hele "Harry Potter"-universet.

Newspaq

 

Dagens Gossip