Stjerner giver milliondonation til by i USA

Det er ikke en tørkeramt by syd for Sahara, men derimod industribyen Flint i den amerikanske stat Michigan, som en række amerikanske berømtheder nu har lovet at levere rent drikkevand til. Byen, der har 100.000 indbyggere, lider under en alvorlig vandkrise, fordi drikkevandet er forurenet med et alt for højt blyniveau, der gør det udrikkeligt.

Men nu har Mark Wahlberg og Sean "Diddy" Combs, som også er kendt under kunstnernavnene Puff Daddy og P. Diddy, samlet en koalition af kendisser, der skal hjælpe den tørstige by med en million vandflasker. Det skriver britiske Business Insider.

Donationen er oplagt for Sean Diddy Combs og Mark Wahlberg, der begge ejer en del af drikkevandsfirmaet AQUAhydrate, og en af dem, de har fået med på vandvognen, er den Michigan-fødte rapper Eminem.

- Stolt af at støtte AQUAhydrates arbejde med at donere en million flasker vand til menneskerne i Flint. Mere på vej, skriver Eminem på Twitter.

Vandkrisen, der har fået præsident Barack Obama til at erklære undtagelsestilstand i Michigan, har fået sindene i kog i USA, og "Bowling for Columbine"-instruktøren, Michael Moore, der selv er født i Flint, er endda gået så langt, at han har anklaget statens guvernør for at forgifte byens indbyggere.

- Menneskene i min hjemby Flint bliver forgiftede. Lad mig sige det, som det er: Dette er en raceforbrydelse. Hvis det skete i et andet land, ville vi kalde det etnisk udrensning. Flint er en meget fattig by med en afroamerikansk majoritet, og den republikanske guvernør i Michigan, Rick Snyder, ved, at de ikke har politisk magt, lobbyister eller penge, skriver den kompromisløse filmskaber i Time Magazine.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip