Stjerner indspiller sang: Penge går til ebolaofre

Over 30 rockstjerner - deriblandt Bob Geldof, One Direction og Bono - samledes lørdag i et studie i London for at indspille en ny version af julesangen "Do They Know It's Christmas", for at samle penge ind mod den dødbringende virus ebola.

Det sker 30 år efter julesangen, der hver eneste december toner ud af højttalerne verden over, kom i sin første udgave for at sætte fokus på globale katastrofer.

- Ebola er en særlig ondartet sygdom, fordi den gør, at mennesker ikke kan røre hinanden, sagde musikeren Bob Geldof, som står bag julesangen, ved en pressekonference forud for indspilningen.

- Det drejer sig ikke kun om, hvad der sker i Vestafrika. De kunne ske her i morgen. Men vi kan stoppe det. Vi kan gøre det muligt for mødre at røre deres døende børn, sagde han til journalister uden for Sarm Studios i Notting Hill.

Det andet og tredje vers i sangen er nye og refererer til eobolakrisen.

Led Zeppelins Robert Plant, Coldplays Chris Martin og Sinead O'Connor er med i gruppen af musikere, der er bragt sammen til den fjerde version af "Do They Know It's Christmas?"

Musikerne, der ankom til studiet tidligt på dagen, ventes at blive i studiet til langt ud på natten, inden singlen bliver spillet første gang søndag og derefter officielt udgivet mandag.

Sangen blev en af de mest sælgende singles nogensinde, da den blev udgivet første gang i 1984 for at indsamle penge til ofre for hungersnød i Etiopien.

Den originale 1984 version, hvor blandt andre Phil Collins, George Michael og Sting, var med, blev genindspillet med nye sangere i 1989 og igen i 2004 for Sudans urohærgede troubled Darfur region.

Udbruddet af ebola har kostet over 5000 mennesker livet ifølge WHO. Næsten alle dødsfald er sket i Liberia, Guinea og Sierra Leone. Antallet af registrerede tilfælde er steget til over 13.000.

One Directions Niall Horan siger, at "det er en ære at være med."

Det vil koste 1 euro og 30 cent (knap 10 kroner) at downloade sangen.

U2's forsanger Bono sang også med på den første Band Aid-sang fra 1984.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip