Støjberg: Asylregler sejler i SR-regering

Det passer ikke, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lovede at stramme asylreglerne i sin åbningstale - for siden har vicestatsminister Morten Østergaard (R) forsikret, at det højst omfatter hver tredje syriske asylsøger.

Det mener Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.

- Det er en rodebutik. Man kan jo ikke stole på Helle Thornings ord. Nu er Mette Frederiksen kommet til som justitsminister. Vi kan se, at det hele sejler, siger Inger Støjberg.

Sidste år fik 1046 af 1382 syrere asyl som individuelt forfulgte, så de ville derfor ikke være blevet ramt af regeringens stramning.

Det strider med, hvad Karen Hækkerup (S) 19. september fastslog som justitsminister, hvor hun talte om "størstedelen". Nu har ministeriet modereret den udmelding, påpeger Venstres politiske ordfører, så det i stedet for hedder "en væsentlig del".

- Statsministeren havde brug for at virke handlekraftig i sin åbningstale. Derfor præsenterede hun det som en meget stor stramning. Siden er argumenterne faldet fuldstændig fra hinanden. Vi står i en meget alvorlig asylsituation med behov for en kraftig stramning, siger Inger Støjberg.

Venstre vil med et samlet kontanthjælpsloft sikre, at en person højst får en kvart million kroner årligt i offentlige ydelser. Så betaler det sig bedre at arbejde end få kontanthjælp. Desuden skal asylsøgere ikke efter et halvt år kunne flytte fra asylcentre, mener hun.

- Det gør Danmark meget attraktiv blandt asylsøgere, at man kan få sin familie hertil meget hurtigt. Havde regeringen ikke gennemført disse lempelser, stod vi ikke i den situation, siger Inger Støjberg.

Venstre vil undersøge, om asylsøgere kan bo i dansk drevne lejre i nærområdet, hvor man kan hjælpe ti gange så mange.

- De allersvageste flygtninge kommer slet ingen steder. De lidt stærkere flygtninge når til store flygtningelejre for eksempel i Tyrkiet. De allerstærkeste har råd til en menneskesmugler og kommer til Danmark, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip