Støjberg spår gode chancer for kinesisk familie fra Fanø

admin

425 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Penge, der bliver udbetalt som en bonus ud over månedslønnen, tæller med i de 375.000 kroner, der kræves årligt for at få arbejdstilladelse i Danmark.

Det fastslår integrationsminister Inger Støjberg (V) i kølvandet på en omdiskuteret historie om en kinesisk familie fra Fanø, der står til at måtte opgive tilværelsen i Danmark, efter at farens arbejdstilladelse er blevet inddraget.

- Hvis man tjener over 375.000 kroner om året, så kan man få lov at blive. Og så er det fuldstændig ligegyldigt, om en del af lønnen er udbetalt i form af bonus, eller om der er sæsonudsving, som der jo typisk vil være, hvis man laver sushi på Fanø, siger Støjberg.

Wang Zhao er bestyrer på en sushirestaurant på Fanø, og fordi størstedelen af arbejdet foregår i sommersæsonen, hvor øen besøges af turister, har han fået en del af pengene udbetalt som bonus af sin chef.

Sagen har vakt stor debat, og flere politikere har krævet en forklaring fra ministeren. Støjberg vil ikke svare direkte på, om det hele beror på en misforståelse, men hun vurderer, at der er gode udsigter til, at Wang Zhao kan få fornyet sin arbejdstilladelse.

- Jeg må ikke kommentere på konkrete sager, men ud fra den mediedækning, jeg har fulgt i dag, er der ingen tvivl om, at han (Wang Zhao red.) tjener over 375.000 kroner om året, siger Inger Støjberg og fortsætter:

- Derfor har jeg bedt mine embedsmænd om i en ruf at kontakte Wangs advokat, så de kan skynde sig at sende en ny ansøgning. Og så tror jeg faktisk, det hele løser sig.

Wang Zhao og hans familie har fået afslag på en ansøgning om permanent opholds- og arbejdstilladelse, og Wang Zhao har fået forbud mod at fortsætte sit arbejde på sushirestauranten, som han har været bestyrer for siden 2013.

Han har anket afslaget, og får han ikke medhold i sin anke, står han til at blive udvist til september, når hans arbejdstilladelse udløber.

Wang Zhao har boet i Danmark i ni år og lever med sin kone og et lille barn, der er født i Danmark.

/ritzau/