Støjberg: Thorning fører skinger skræmmekampagne

- En skinger skræmmekampagne.

Sådan lyder karakteristikken fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) tale på Folkemødet fredag.

I talen - der lyder som indgangskaldet til en valgkamp - slår Helle Thorning-Schmidt hårdt ned på Venstres forslag om nulvækst i den offentlige sektor.

Udgiftsstoppet, som Venstre kalder forslaget, vil ifølge Thorning fører til årlige besparelser på tre milliarder kroner i velfærden. Skal man tro statsministeren, kan det i de kommende år ramme både ledige, ældre, unge under uddannelse og verdens fattigste.

Men Thornings tale fordrejer Venstres udgiftsstop og baserer sig på forkerte tal, mener Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.

- Helle Thorning har en tendens til, at når hun er ved at være lidt presset på substansen, så bliver hun skinger. Det blev hun også i dag.

- Jeg synes, det klinger lidt hult, når Socialdemokraterne i deres tid har fjernet 17.000 kommunalt ansatte, primært varme hænder, siger Inger Støjberg.

Dermed henviser hun til et slagsmål, som Venstre og Socialdemokraterne også havde under sidste uges afslutningsdebat i folketingssalen. Uden at angive et præcist tal erkendte Thorning i folketingssalen, at der er blevet færre offentligt ansatte under hendes regering.

Det skyldes dog ifølge statsministeren, at VK-regeringen tillod, at budgetterne blev overskredet i 2009 og 2010, hvilket var medvirkende til underskud på de offentlige budgetter.

Spørgsmål: Har Thorning ret i, at der skal findes tre milliarder kroner årligt, hvis man gennemfører jeres udgiftsstop?

- Det er noget pladder. Nulvækst handler om, at du skal kunne drive den offentlige sektor i morgen for de samme penge, som du kan i dag. Det kan man gøre ved at modernisere og ved at effektivisere.

- Regeringen har selv fremlagt en plan for, hvordan man kan effektivisere for 12 milliarder kroner, og det bakker vi op om, så det er mig lidt af en gåde, hvorfor hun vælger at holde sådan en tale, siger Inger Støjberg.

Hun peger på, at når et plejehjem eksempelvis investerer i løfteudstyr, så kræver det færre sosu-assistenter til at hjælpe den ældre ud af sengen.

- Det er et helt lavpraktisk eksempel, som vi ser masser af i hverdagen. Det er som om, Helle Thorning altid ser mest pessimistisk på tingene, og så bliver hun skinger. Det synes jeg, hun gør i dag, siger Støjberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip