Støjberg: Thornings dagpengesnak er rent deja-vu

Det er rent deja-vu fra sidste valgkamp, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lørdag på den socialdemokratiske kongres i Aalborg siger, at hun vil afskaffe den nuværende dagpengereform.

Derudover ændrer det principielt set intet, at dagpengekommissionens arbejde bliver fremrykket, for resultatet kommer alligevel først efter valget.

Det mener Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, efter at have hørt Thornings kongrestale, hvor statsministeren meddelte, at kommissionen allerede skal være færdig med sit arbejde i september næste år.

- Før sidste valg sagde de (Socialdemokraterne, red.) også, at de ville afskaffe dagpengereformen. Så kom de i regering, og så holdt de heldigvis fast i reformen. Nu begynder valgtrommerne så at buldre ude i horisonten, og hun siger det samme igen uden at komme med nogen løsninger.

- Det har hun skubbet over i en kommission, som hun godt nok har sagt, at hun har fremrykket lidt. Men vi er ikke blevet klogere på, hvad hun egentlig vil omkring dagpengereformen, siger Inger Støjberg.

Thorning fremrykker dagpengekommissionens arbejde med tre måneder, så det nu skal være færdig til september 2015 i stedet for i slutningen af 2015.

Dermed vil et nyt dagpengesystem ifølge statsministeren kunne træde i kraft fra 1. januar 2016.

Støjberg finder det "interessant", at kommissionsarbejdet og dermed også en løsning stadig er udsat til efter valget, som skal falde senest 15. september næste år.

Dagpengereformen blev stemt igennem af den daværende VK-regering med opbakning fra Dansk Folkeparti og De Radikale.

Støjberg lægger ikke skjul på, at hendes ønskescenario ville være, at dagpengereformen kunne bestå i sin nuværende form, da hun mener, at den i "væsentligt omfang" har bidraget til stabiliteten i dansk økonomi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip