Støjberg: Tøj-sagen har presset Venstre

Sagerne med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har "presset" partiet.

Det siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, efter at valgstedsmålinger viser en tilbagegang for partiet.

- Der er ingen tvivl om, at vi har diskuteret mere personsager i den sidste halvanden uge op til valget, end vi har diskuteret politik, og vi er i Venstre bedst til at diskutere politik, siger hun.

Spørgsmål: Har personsagerne skadet jeres valgkamp?

- Der er ingen tvivl om, at det har presset os, for vi har diskuteret mindre politik og meget mere alt mulig andet, siger Inger Støjberg fra Venstres valglokale, hvor det umiddelbart efter offentliggørelsen af de første valgstedsmålinger er nemt at få ørenlyd.

Spørgsmål: Har formanden skadet valgkampen?

- Jeg synes ikke, man kan sætte det så hårdt op, men den sag har utvivlsom skygget for den politiske debat hos os i Venstre.

Spørgsmål: Er det formandens skyld?

- Nej, jeg synes ikke, man kan sætte det op på den måde. Det er sjældent, at der ikke er flere nuancer i verden, end når I journalister spørger, og det er der også i den sag. Lars Løkke er en rigtig god chef og Christiansborgs bedste politiske håndværker, siger hun.

Inger Støjberg peger dog også på andre årsager end det, der på nuværende tidspunkt - hvis valgstedsmålingerne ellers rammer nogenlunde rigtigt - er en tilbagegang for Venstre:

- Der er ingen tvivl om, at det her (valget, red.) er ringere end sidste gang. Det kan enhver jo se. Der er skyllet en bølge af skepsis ind over Europa, det kan man også se i de andre lande, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip