Støjberg trodser DF: Nej til særlige vilkår i asylkrise

Dansk Folkeparti formand, Kristian Thulesen Dahl, har ikke formået at overbevise V-regeringen om at indføre kontrol ved de danske grænser trods strømmen af flygtninge- og migranter.

Og tirsdag står det klart, at han formentlig heller ikke får held med at få indført særligt stramme vilkår for 1000 flygtninge, som regeringen har tilbudt de øvrige EU-lande at tage imod.

På spørgsmålet om, hvorvidt hun kan acceptere, at de 1000 flygtninge får en særlig midlertidig status i Danmark siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V):

- Nej, det ser jeg ikke for mig.

Den kontante afvisning falder på vej ind til det ekstraordinære justits- og indenrigsministermøde i Bruxelles tirsdag, hvor EU-landene vil gøre et nyt forsøg på at blive enige om at fordele yderligere 120.000 flygtninge ud over EU.

Dermed lægger regeringen sig igen ud med Dansk Folkeparti, som i weekenden fejrede 20 års jubilæum som blå bloks største parti.

Det skete med en opfordring fra Kristian Thulesen Dahl til helt at omlægge asylpolitikken i lyset af den markant stigende tilstrømning til Europa.

Fremover bør flygtninge i klar tekst få at vide, at de kun er i Danmark midlertidigt, indtil de kan sendes hjem. Og det gælder særligt de flygtninge, som nu kommer til landet, lød det fra Thulesen Dahl:

- Hvis Danmark skal påtage at hjælpe flere, så skal det være på nye præmisser. Den kamp har vi ikke opgivet at kæmpe i forhold til de 1000 og deres familier, som måtte komme til Danmark, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han varsler, at DF i kommende forhandlinger vil kæmpe for, at vilkårene for permanente opholdstilladelser og familiesammenføring skal strammes for de 1000 flygtninge, der kommer til Danmark, hvis EU-landene kan blive enige.

Meldingen fra DF får dog ikke Inger Støjberg til at indkalde Kristian Thulesen Dahl til et møde om sagen.

Spørgsmål: Vil du helt udelukke, at Dansk Folkeparti kan få en forhandling om vilkårene for de 1000 i forhold til permanente opholdstilladelser og familiesammenføring?

- Jeg ser det ikke for mig lige pt, men nu må jeg ind til mødet, sagde Inger Støjberg, inden mødet gik i gang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip