Støjberg: Vi vil nå de samme mål som Pape

Der er mere, som samler end skiller Venstre og De Konservative om at skaffe den bedst uddannede arbejdskraft til Danmark.

Det siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, til, at De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, er "fløjtende ligeglad med, om et menneske kommer fra Brasilien, Indien, Marokko eller Saudi-Arabien".

Derimod vil Venstre sortere arbejdere efter FN's Human Development Index om udviklingsniveau.

- Jeg er fuldstændig enig med Søren Pape i, at det gælder om at få de mennesker til Danmark, som kan og vil bidrage til det danske samfund. Men De Konservative har så meldt ud, at de ikke går ind for dén forskelsbehandling, som vi går ind for, siger Inger Støjberg.

Der er intet nyt i, at Danmark behandler udlændinge forskelligt. Siden 1954 har den nordiske pasunion sikret, at statsborgere fra Sverige, Norge, Finland og Island frit kan komme til Danmark.

Nu er det også blevet lettere for statsborgere fra de 27 andre EU-lande, påpeger Venstres politiske ordfører.

- Formålet med vores positivliste er, at det skal være meget let at komme til Danmark, hvis man kommer fra et land, hvor det traditionelt set er meget let at komme ud på arbejdsmarkedet, tage del i den almindelige dagligdag, og dermed er meget let at blive integreret, siger Inger Støjberg.

- Barren bliver sat lidt højere, hvis man kommer fra et land, hvor det traditionelt set er lidt sværere.

Venstre skeler slet ikke til religion, men til hvor udviklede landene er, påpeger Inger Støjberg.

Dansk Industri vil skaffe faglærte arbejdere fra hele verden, siger DI's administrerende direktør, Karsten Dybvad, til Berlingske.

Men Venstre kører ikke modsat DI, mener Inger Støjberg.

- Jeg synes ikke, at vi er på kollisionskurs med nogen. Men der vil altid være debat om, fra hvilke lande og hvilken type arbejdskraft vi skal lukke ind i Danmark, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip