Støjberg zoomer ind på kommuners radikaliseringsindsats

admin

426 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Der skal tages en større lup i brug, hvis indsatsen mod radikaliserede miljøer skal lykkes.

Det er meldingen fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der vil kigge nærmere på indsatsen ude i kommunerne.

- Jeg har besluttet at kortlægge kommunernes forebyggelsesindsats for at få et samlet billede, siger ministeren fra Folketingets talerstol.

Et flertal i Folketinget er enig om, at der skal søsættes en ny national handlingsplan mod radikalisering. Flertallet består af De Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og regeringen.

- Kortlægningen i kommunerne skal bruges til at se, om der er noget, vi kan gøre bedre. Og så skal den bruges til at dele gode erfaringer, tilføjer ministeren.

Inger Støjberg fortæller, at man vil etablere et såkaldt mentorkorps i løbet af sommeren.

- Kommunerne skal kunne trække på korpset, hvis der er akut behov for en indsats i forhold til en person, der er i risiko for radikalisering eller i forhold til en, der allerede er i et ekstremistisk miljø, men som ønsker at forlade det, siger ministeren.

Kravet om en ny handlingsplan kommer sideløbende med regeringens såkaldte imam-forhandlinger, der fortsætter torsdag hos kirkeminister Bertel Haarder (V).

De handler blandt andet om at stramme op på tilsynet af friskoler og om en stramning af folkeoplysningsloven, som gør det muligt at fratage offentlig økonomisk støtte til religiøse foreninger.

Kritikken har væltet ned over regeringen, fordi det ifølge kritikerne går for langsomt med at sætte ind over for radikaliserede moskeer og friskoler.

/ritzau/