Støjbergs asylforhandlinger må ud i endnu en runde mandag

- Vi er meget, meget tæt på en aftale, og jeg forventer, at vi kan indgå en aftale mandag formiddag.

Sådan lyder det fra integrationsminister Inger Støjberg (V) efter endnu et resultatløst møde mellem blå blok og socialdemokraterne søndag aften. Håbet var ellers at få en asylaftale på plads søndag.

- Der er et par udeståender endnu, som vi skal kigge på i ministeriet, og så vender vi tilbage i morgen, hvor jeg forventer, at vi får en aftale. Og det er tvingende nødvendigt, for vi skal have strammet op i asylsystemet, siger Inger Støjberg.

En af de ting, der menes at skille vandene ved forhandlingsbordet, er spørgsmålet om, hvorvidt der skal oprettes statsdrevne flygtningelandsbyer i et forsøg på at aflaste boligefterspørgslen i kommunerne.

Det vil både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne gerne have indført. De to partier er dog uenige om, hvordan flygtningelandsbyerne skal drives. Regeringen vil gerne have tid til at beregne omkostningerne, før landsbyerne indføres i aftalen.

- Kommunerne er under voldsomt pres, fordi regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti har indført minusvækst, siger Socialdemokraternes partiformand, Mette Frederiksen.

- Ovenikøbet ser vi, at der kommer mange flygtninge, som skal have boliger. Det vil vi gerne aflaste kommunerne ved, at staten spiller en større rolle, siger Socialdemokraternes formand.

Partierne har flere gange mødtes for at få de sidste detaljer på plads, dog indtil videre uden held. Derfor har Dansk Folkeparti foreslået, at man sender de stramninger, man kan blive enige om, til afstemning i Folketinget og så venter med resten.

Hvorvidt det bliver scenariet mandag, ville Inger Støjberg ikke kommentere efter mødet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip