Større brand hos Løgstør Rør

Der er torsdag udbrudt en større brand hos virksomheden Løgstør Rør i Løgstør i Vesthimmerlands Kommune, oplyser Nordjyllands Politi, Falck og Beredskabsstyrelsen.

Ifølge politiet er ingen personer kommet til skade ved branden, som heller ikke giver anledning til trafikale problemer.

- Vi har derfor forladt stedet fra politiets side, mens brandvæsnet slukker ilden, som er under kontrol, siger vagtchef Per Vagn Nielsen fra Nordjyllands Politi..

Falck, som varetager brandberedskabet i kommunen, oplyser til Ritzau, at der er sendt adskillige slukningskøretøjer til stedet.

Operativ chef i Beredskabsstyrelsen Lars Sandau Schou oplyser via Twitter, at Beredskabsstyrelsen i Nordjylland assisterer ved slukningsarbejdet med to mand, en tankvogn og en højtrykskompressor.

Ifølge Per Vagn Nielsen er branden opstået i en afsidesliggende bygning, hvor man fjerner isoleringsmateriale fra rør.

- Vi ved ikke, hvordan branden er opstået. Man har gjort meget for at undgå, at det skulle ske, for det er tredje gang i år, at der udbryder brand i den bygning, siger vagtchefen.

Branden kom i første omgang en smule bag på brandberedskabet i kommunen.

- Den blev ikke anmeldt via 112, men via en automatisk brandmelder. Da indsatslederen kom derud, kunne han så se, at det her var noget større, og han fik tilkaldt Falck, siger Per Vagn Nielsen.

Løgstør Rør har gennem årene været ramt af brand flere gange. Tilbage i oktober 2011 advarede myndighederne beboere i området om giftig røg fra virksomheden, da der udbrød brand i en lagerhal med isoleringsmateriale.

For godt 10 år siden, i april 2004, blev virksomheden hærget af en brand, hvor en hel fabrikshal udbrændte. Ud over bygningen gik maskiner og 25 ton isoleringsmateriale til i flammerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip