Større sodavandsflasker skyld i dårligere tænder hos unge

Ifølge en ny rapport drikker 32 procent af de 4.402 adspurgte danskere mere end to liter læskedrik om ugen. Rapporten fortæller at det mere end 46 procent af de danske unge mellem 18 og 34 år.
Det er langt over den halve liter om ugen, som Fødevare- og Sundhedsstyrelsen i mange år har anbefalet.

 - Vi har i vores dagligdag som tandlæger længe kunnet se, at de unges store forbrug af sodavand er et problem for tandsundheden. Nu har vi også fået det dokumenteret, idet tandundersøgelsen ved KRAM tyder på, at jo større en mængde læskedrik man indtager pr. uge, desto flere huller i tænderne har man, siger Tandlægeforeningens formand Freddie Sloth-Lisbjerg.

Fra 2003 til 2006 var det kun 9 procent af alle voksne danskere, som indtog over 2 liter læskedrik om ugen, men de nye tal fra KRAM viser, at de 9 procent er steget til 32 procent.

Det er analyseinstituttet KORA, som står bag rapporten, og de vurderer at årsagen til den voldsomme stigning skal findes hos de nye større sodavandsflasker. I dag er det nemlig ikke ualmindeligt at man kan få flere af de store sodavandsflasker til særlig spotpris i de danske supermarkeder.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip