Største stigning i et år: 4000 flere ledige job

Der var 4000 flere ledige stillinger slået op på jobnet.dk i januar. Det viser nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Det er den største stigning i et år. I alt var der 20.582 ledige stillinger at søge, men sammenlignes med januar sidste år er der tale om et fald på 3300 stillinger. Samtidig faldt antallet af fyringsvarsler til 703 i januar.

Senioranalytiker i Nordea, Jan Strørup Nielsen, siger, at fyringsvarslerne nu er tilbage på niveau fra før krisen.

- Der er en svagt faldende tendens i antallet af personer, der har fået fyringsvarsler, og dermed er tendensen over de seneste måneder fortsat ind i det nye år. Dermed er de stort set tilbage på niveauet fra før krisen og markant under niveauet i 2009, siger Jan Strørup Nielsen i en skriftlig kommentar.

Samlet set er de nye tal ikke et signal om, at der er en vending på vej på arbejdsmarkedet.

- Selv om dansk økonomi over de seneste par kvartaler har vist positive vækstrater, vurderer vi, at det underliggende opsving endnu ikke er så stærkt, at det for alvor kan udløse en egentlig vending på arbejdsmarkedet, siger Jan Strørup Nielsen.

Han peger på, at de seneste indikatorer tyder på, at den økonomiske vækst i de sidste tre måneder af 2013 kun lige akkurat har sneget sig over nulpunktet.

- Derfor er der heller ikke udsigt til, at den private beskæftigelse for alvor vil begynde at vokse inden for den nærmeste fremtid, da det som minimum kræver en årlig vækstrate i dansk økonomi omkring én procent.

- Den manglende vækst i dansk økonomi betyder, at der på kort sigt ikke er udsigt til nogen forløsning på arbejdsmarkedet. Det vil efter vores vurdering tidligst ske ind i efteråret, siger Jan Strørup Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip