Støt klubliv og idræt når du svinger dankortet

Når du betaler med dit dankort, så kan du frem over samtidig støtte din favoritforening. KlubLiv Danmark er et nyt initiativ, udviklet af DGI, hvor foreninger og klubber får sponsorpenge via såkaldte mikrosponsorater.

Når danskerne gratis tilmelder deres dankort til KlubLiv Danmark, oplyser de samtidig, hvilke foreninger eller klubber de vil støtte.

Sponsormodellen er udviklet i samarbejde med Nets og derfor nem og sikker at bruge.

- KlubLiv Danmark vil gøre en kæmpe forskel. Det er en helt ny og smart måde at skaffe sponsormidler på, fordi det foregår via Dankortet, siger Søren Møller, formand for DGI og for KlubLiv Danmark.

Hedensted Badminton Klub med 293 medlemmer er en af de mange klubber, der ser store muligheder i idéen.

- Vi har sponsorer i dag, men man skal være ret vedholdende, og det her er et rigtig godt supplement, siger Søren Harrild Eriksen, næstformand i klubben.

Projektet har været undervejs i fire år, så det er sikkert og nemt for forbrugere, idrætsforeninger, butikker og virksomheder at bruge.

Forventningerne er store. Hvis 500.000 danskere de kommende år tilmelder sig, så kan foreningerne se frem til at få tilført op mod en halv milliard kroner.

Efter mange års opbakning til foreningslivet fra lokale butikker, mærker idrætsforeninger og klubber, at det er blevet sværere at finde sponsorer. Butikkerne får mange henvendelser og har svært ved at se, om sponsoraterne reelt gør gavn.

Med KlubLiv Danmark er det beløb, butikkerne sender videre til foreningerne, afhængig af, hvor meget KlubLiv-medlemmerne omsætter for i butikkerne.

- Vi tror på, at butikkerne kan få øget omsætning, fordi de udviser social ansvarlighed med KlubLiv Danmark. For medlemmerne vil formentlig prioritere at handle i de butikker, der er med til at gøre en positiv forskel for foreningslivet, siger Søren Møller.

/ritzau/

 

Dagens Gossip