Støttegruppe hjælper familien til anklaget dansker

Familien til den 22-årige danske pædagogstuderende, der står anklaget for overgreb på flere børn i en børnehave i USA, får nu økonomisk hjælp til at klare de mange udgifter, der er kommet i kølvandet på sagen.

Indtil videre er det lykkedes venner af familien at samle godt 100.000 kroner ind til familien, der har store udgifter i forbindelse med sagen i USA. Indsamlingen foregår via Facebook-gruppen "Støt Den Fængslede Pædagogstuderende i New York".

- Pengene skal gå til, at familien kan få et anstændigt liv og til de dyre advokatregninger. Jo længere sagen trækker ud, jo dyrere bliver det. Vi risikerer, at de skal leve og bo i USA i et helt år, siger Susanne Ahlmann Olesen, der er en af initiativtagerne til støttegruppen.

Hun har kendt familien gennem mange år, og hun er overbevist om danskerens uskyld. Hun håber derfor, at endnu flere danskere vil bidrage økonomisk til familien.

- Man skal give penge af hjertet. Man skal selvfølgelig ikke give penge, hvis man er i tvivl om hans skyld. Men jeg er endnu ikke stødt på nogen, der tror, han har gjort det, siger Susanne Ahlmann Olesen.

En dommer i New York besluttede tirsdag aften dansk tid, at den 22-årige dansker kan blive løsladt mod en kaution på 400.000 dollar (2,2 mio. kroner). Selve løsladelsen fra Rikers Island-fængslet sker formentlig i løbet af onsdagen.

Sagen er dog langt fra slut endnu fra danskeren, hvis sag skal for retten den 15. august, hvis ikke det inden da lykkes danskerens advokat at overbevise anklagemyndigheden om at droppe sagen.

Danskeren blev anholdt i New York den 27. juni, efter at en tidligere kollega meldte ham til politiet for at have krænket flere børnehavebørn seksuelt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip