Støtten til billig vindkraft fordufter

Regeringen og Venstre er klar til inden for en overskuelig årrække at skrotte støtten til landvindmøller, som efterhånden kan producere strøm til markedspris.

Ifølge en opgørelse fra Energistyrelsen vil nye vindmøller på land fra 2016 kunne producere el lige så billigt som spotprisen på elmarkedet, skriver Berlingske.

Det får Venstre til at opfordre til at fjerne den økonomiske støtte, der fungerer som en hånd under vindmøllemarkedet.

- Vi har givet støtte til landvind siden 1970'erne, og tiden er inde til, at landvind bliver frigjort af økonomisk støtte. Jeg vil opfordre til, at vi nu får lavet en plan for, hvordan vi kan aftrappe støtten over de kommende år, siger energiordfører Lars Christian Lilleholt (V) til Berlingske.

De samme toner lyder fra klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R).

- Vi vil have en grøn omstilling, der er så stor og billig som muligt. Derfor kan vi ikke have, at det bliver alt for favorabelt for folk at sætte landvindmøller op, siger ministeren til avisen.

Støtten er dog allerede blevet reduceret, og i denne uge vedtog Folketinget at skære 100 millioner kroner yderligere af støtten til landvind frem mod 2020. Derfor ønsker ministeren ikke at røre yderligere ved støtten inden 2020.

Vindmølleindustrien herhjemme peger på, at der fortsat er behov for at hjælpe nye energiformer, som eksempelvis kæmper mod de traditionelle kulkraftværker.

/ritzau/

 

Dagens Gossip