Stokholms afløser: Havde ikke forestillet mig den rolle

FC Nordsjællands energibundt på midtbanen, Anders "AC" Christiansen, har fået en ny rolle på superligaholdet i denne sæson. Han har overtaget klubbens tidligere anfører Nicolai Stokholms placering på banen.

Efter at have været brugt som offensiv midtbanespiller eller angriber i de første år i Farum-klubben, er Anders Christiansen rykket tilbage i Stokholms gamle rolle som bageste midtbanemand og organisator.

Det er også ventet, at Anders Christiansen skal spille pladsen i mandagens hjemmekamp mod OB, men selv havde han ikke set det komme.

- Det er en position, jeg har spillet før som senior i Lyngby, men jeg havde ikke lige forestillet mig den rolle i FCN nu.

- Men træneren har vurderet, at det er godt for mig og bedst for holdet, så det er helt fint, selv om det er andre opgaver, end jeg har været vant til i de første par sæsoner her, siger Anders Christiansen til klubbens hjemmeside.

- Det gode ved rollen er, at jeg har betydeligt flere boldberøringer og har bolden meget. Det sætter jeg pris på, for jeg vil meget hellere have bolden for fødderne end løbe efter den, og jeg kan godt lide at have lidt mere plads.

- Man skal sætte spillet på en anden måde fra min plads, og igangsætningerne af angrebene starter jo hos os helt nede bagfra, siger han.

I sin nye rolle kommer Anders Christiansen ikke lige så ofte frem i feltet og scorer mål, men til gengæld har han en vigtig opgave som oprydder.

- Det hører jo også med til pladsen, og jeg bliver også involveret i flere nærkampe, og det tager jeg med, selv om jeg godt kunne undvære dem.

- Det er sjovere at have bolden end at skulle tackle sig til den, men det kræver pladsen, lyder det fra Anders Christiansen.

Han glæder sig over de mange point i sæsonstarten, og med en sejr over OB kan FCN rykke op på andenpladsen.

- Vi så det ikke lige komme i træningskampene, hvor spillet ikke hang helt sammen, men vi kunne godt mærke, at vi var på rette vej.

- Der bliver trænet hårdt og fokuseret, og jeg er måske mest overrasket over den måde, vi har vundet på, og den moral, vi har vist i flere kampe, siger han.

Anders Christiansen kom til FCN for lidt over to år siden og var med til at vinde DM-sølv i sin første sæson i klubben. 75 kampe og syv mål er det hidtil blevet til for klubben.

Kampen mellem FCN og OB går i gang klokken 19.

/ritzau/