Stolt AaB-træner efter 3-0: Vi var ekstremt effektive

En solid fight og en imponerende udnyttelse af målchancerne var nøglen til AaB's stærke 3-0-sejr på hjemmebane over Dynamo Kiev i Europa League torsdag aften.

Træner Kent Nielsen havde før kampen krævet effektiv udnyttelse af de formentlig få målchancer, og hans spillere havde tilsyneladende hørt godt efter.

- Der er meget statistik i fodbold, og man kan finde tal på alting. Men det eneste, der betyder noget er, hvem der scorer flest mål. Vi var meget, meget effektive før pausen, siger en glad Kent Nielsen.

Aalborgenserne førte 2-0 ved halvtid, efter en halvleg hvor gæsterne havde siddet på det meste og havde misbrugte adskillige muligheder.

Men Thomas Enevoldsen og Nicolaj Thomsen udnyttede AaB's to eneste målchancer til en noget misvisende tomålsføring.

- I første halvleg havde vi det held, der også er en del af fodbolden, og som skal til for at vinde den slags kampe. Dynamo Kiev havde flere store chancer, ramte stolpen, og vores målmand havde gode redninger.

- Efter pausen kontrollerede vi kampen fint. Dynamo Kiev havde svært ved at skabe chancer mod os, og det var godt at se, at spillet begyndte at flyde, siger Kent Nielsen.

Til slut kunne Nicolaj Thomsen skubben bolden ind til en næsten overvældende 3-0-sejr, der giver AaB et selvtillidsboost efter en hård sæsonåbning.

- Vi er meget stolte og glade for det resultat, vi fik i aften. Vi er helt klar over, at det er et af de bedste hold, mine spillere nogensinde har været oppe imod.

- Dynamo Kiev var bedre mand for mand, og det vidste vi. Vi formåede at holde dem væk med en kollektiv indsats, lyder det fra en meget tilfreds træner.

AaB har nu seks point ligesom Dynamo Kiev og Steaua Bukarest. I næste spillerunde skal aalborgenserne en tur til Kiev for at spille revanchekamp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip