Stolt borgmester: København vil give en oplevelse

Fire EM-kampe skal spilles i København, når der er EM-slutrunde om seks år i 2020.

Den omstændighed glæder Københavns overborgmester Frank Jensen. Han glæder sig selv til at deltage i fodboldfesten, når Danmark for første gang nogensinde er blandt værterne for en EM-slutrunde.

- Jeg er stolt over, at København er valgt som én af værtsbyerne for EM i 2020, og jeg glæder mig til at byde danskerne og hele verden velkommen til fodboldfest i København.

- Jeg er ikke i tvivl om, at København i gaderne, på lægterne og forhåbentligt på græsset vil give fodbold-Europa en god oplevelse, siger han i en pressemeddelelse.

De fire kampe, som kommer til Danmark skal alle spilles i København, men ifølge direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov, betyder det ikke, at det kun er København, som bliver involveret.

Sport Event Denmark vil også bruge EM som en anledning til at vise Europa nogle af Danmarks særkender.

- Frem til 2020 vil vi i samarbejde med DBU og København forberede mesterskabet og ikke mindst bruge anledningen til blandt andet at italesætte den danske fodbold- og foreningskultur i Danmark og internationalt, siger Lars Lundov.

Sport Event Denmark og Dansk Boldspil-Union arbejdede senest tæt sammen i forbindelse med U21 EM-slutrunden i Jylland i 2011.

/ritzau/

 

Dagens Gossip