Stolt Costa Rica-træner: Vi tager ubesejret hjem fra VM

Costa Ricas landstræner, Jorge Luis Pinto, er trods lørdagens nederlag i VM-kvartfinalen stolt over, at hans undertippede mandskab formåede at presse fodboldstjernerne fra Holland ud i en straffesparkskonkurrence.

Selvom Holland havde adskillige store chancer i de første 120 minutter, så havde mellemamerikanerne også gode muligheder for at skabe VM's hidtil største overraskelse. Men de hollandske profiler viste verdensklassen fra 11 meter og sparkede de orangeklædte i semifinalen.

- Vi er såret, men vi er glade. Der var mange, som ikke troede på os, men under VM har vi vist så mange smukke ting.

- Selvom vi skal forlade turneringen, så er vi ikke blevet slået, ikke engang af de supermagter, vi har mødt, siger Jorge Luis Pinto ifølge Fifas hjemmeside med henvisning til, at holdet ikke har tabt en VM-kamp i den ordinære spilletid.

Costa Rica var inden slutrunden spået et hurtigt exit, men holdet endte som nummer et i den svære gruppe D foran fodboldstormagterne Uruguay, Italien og England. I 1/8-finalen vandt Costa Rica over Grækenland efter straffesparkskonkurrence.

Jorge Luis Pinto mener, at Costa Rica går en stor fodboldfremtid i møde.

- Jeg synes, at vi spillede godt op mod Holland, og selvom vi kan forbedre visse ting, så gør vi store fremskridt. Vi har bevist, at vi kan organisere os, at vi er taktisk gode, og at vi kan spille fodbold, siger landstræneren.

- Vi har efterladt et positivt og værdigt indtryk af Costa Ricas fodbold. Jeg er stolt af mine spillere, og det er landet også. De gav alt, hvad de havde i sig, tilføjer Jorge Luis Pinto.

Holland skal nu møde Argentina i den ene semifinale, mens VM-værterne fra Brasilien tager imod Tyskland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip