Stolt Hitzfeld: Vi har vundet verdens sympati

Skrevet af admin

|

02/07/2014

Dagens topnyheder

Argentina er videre til kvartfinalen, men de schweiziske spillere kan være stolte af den indsats, de leverede i 1/8-finalen, som argentinerne vandt med 1-0.

Det mener Schweiz' afgående landstræner Ottmar Hitzfeld i kølvandet på karrierens sidste kamp.

- Mit hold leverede en storartet, lidenskabelig præstation. Vi bevarede roen i de kritiske situationer. Allerede i første halvleg havde vi to gode muligheder for at tage føringen, siger Ottmar Hitzfeld ifølge fodboldmagasinet Kicker.

En halvkedelig kamp blev vakt til live i de sidste minutter af den forlængede spilletid. Først spillede Lionel Messi efter en stærk dribletur Angel Di Maria fri til scoring.

Og efterfølgende havde Schweiz flere muligheder for at udligne og dermed fremtvinge en straffesparkskonkurrence.

- Alle arbejdede meget hårdt for at stoppe Messi, men han er i stand til at afgøre kampe, og det gjorde han til allersidst.

- I de sidste tre minutter af den forlængede spilletid oplevede vi alt, hvad man kan opleve i et trænerliv. Sådanne følelser finder man kun i fodbold.

- Stort kompliment til mit hold. Schweiz har vundet meget sympati rundt om i verden. Argentina havde det svært i dag, og det er vores fortjeneste, lyder det fra Ottmar Hitzfeld.

/ritzau/