Stolt Jimmy Nielsen: Det er et stort øjeblik

Jimmy Nielsen kastede sig til den rigtige side og reddede et straffespark, da det nordamerikanske mesterskab blev afgjort efter straffesparkskonkurrence.

Dermed blev det MLS-guld for Sporting Kansas City, som endte med at vinde 7-6 over Real Salt Lake.

Den tidligere AaB-målmand, som er anfører for Kansas-mandskabet, var lykkelig efter triumfen.

- Først og fremmest vil jeg give kredit til Salt Lake. Det er en skam at tabe på den måde, men det er en del af spillet. Jeg har virkelig ondt af Salt Lake lige nu, de gjorde et flot stykke arbejde.

- Når man står i målet tænker man kun på at stoppe den næste bold. Intet andet kører igennem hovedet, siger Jimmy Nielsen til mlssoccer.com.

Den 36-årige dansker var lettet over at blive mester i Major League Soccer, og det skete endda på hjemmebanen i Kansas City.

- Jeg ville være mester igen, da jeg kom hertil for fire år siden. Jeg ved, at jeg ikke spiller 10 år endnu. Så dette er et stort øjeblik. Et stolt øjeblik, siger Jimmy Nielsen.

Det var under kampen meget koldt, omkring syv minusgrader, så Jimmy Nielsen var i tvivl om, hvorvidt kampen overhovedet kunne gennemføres.

- Det var meget vanskelige forhold at spille under. Det var ret mærkeligt at spille i den ene ende, hvor man slet ikke kunne stå fast. Jeg kunne næsten ikke sparke til bolden.

- Det var som at stå på skøjter, og jeg har en fornemmelse af, at hvis det blot var en normal sæsonkamp, så var den blevet aflyst, siger Jimmy Nielsen.

Den ordinære kamp mellem Sporting Kansas City og Real Salt Lake endte 1-1, og der blev ikke scoret i den forlængede spilletid.

Det var Kansas Citys andet mesterskab i historien og Jimmy Nielsens første. Jimmy Nielsen har også vundet det danske mesterskab med AaB.

Det er endnu uvist, om Jimmy Nielsen vil fortsætte karrieren, når kontrakten med Kansas City udløber ved årsskiftet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip