Stolt Pytlick: Spillerne holdt sammen i modgangen

Flere spillere kæmpede med sygdom, én blev alvorligt skadet under opvarmningen, en anden gik i stykker under kampen. Og flere tusinde tilskuere forsøgte at hyle spillerne ud af den.

Alligevel vandt håndboldkvinderne 23-20 over Ungarn ved EM mandag aften, og landstræner Jan Pytlick var stærkt bevæget efter den begivenhedsrige forestilling.

- Nu skal jeg ikke stå her med tårer i øjnene, men jeg er fantastisk stolt af pigerne, at de rykkede sammen på den måde. Maria Fisker var syg i morges, to spillere faldt ud, alligevel holdt vi sammen, siger Jan Pytlick.

- Jeg er oppe at ringe over, at vi kørte den her hjem efter den modgang. Der var spillere, der græd i omklædningsrummet, inden vi gik på banen. Bare det, at vi kunne få fokus på kampen, var imponerende.

Lotte Grigel fik en tilsyneladende alvorlig knæskade under opvarmningen, og Stine Jørgensen blev ramt hårdt på skulderen i første halvleg.

Derfor kan Pytlick blive tvunget til at kalde flere spillere til Ungarn inden mødet med Spanien på onsdag.

- Jeg har ikke fået nogen meldinger på Lotte Grigel. Men det så ikke godt ud. Det er heller ikke godt med Stine Jørgensen. Skulderen blev helt død, og hun kunne ikke skyde.

- Nu skal jeg hjem og se, hvor slemt det står til, og vi skal kunne reagere rimelig hurtigt, hvis vi skal have en spiller herned. Det kan godt tænkes, at jeg skal ringe i nat, siger Jan Pytlick.

Træneren havde en væsentlig andel i sejren, da han efter 17 minutter begyndte at spille uden målmand og med en ekstra markspiller i angrebet.

Det skaktræk lykkedes over al forventning.

- Det fungerede rigtig godt, men også på baggrund af, at det ungarske hold dækkede helt håbløst op i forhold til det. Vi trænede det i formiddags. Jeg vidste, at de ville dække med høje backer, og der ville det være et godt våben.

- Det var egentlig meningen, vi bare skulle have brugt det i et par angreb, men vi kunne jo se, hvor store problemer, de havde med det, og så var det bare med at blive ved, forklarer Pytlick.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip