Stolt Wawrinka efter triumfen: Meget ændrer sig nu

Den schweiziske Australian Open-triumfator, Stanislas Wawrinka, er forberedt på, at hans tilværelse vil ændre sig, efter at han søndag vandt karrierens første grand slam-triumf.

I finalen i Melbourne besejrede han verdensetteren, Rafael Nadal, i fire sæt.

- Jeg tror, at meget vil ændre sig for mig i Schweiz, men det vil jeg forsøge at nyde, siger Stanislas Wawrinka ifølge nyhedsbureauet dpa.

Med den noget overraskende sejr rykker den 28-årige schweizer helt frem som nummer tre på verdensranglisten.

Dermed skal han for første gang medregnes blandt verdens absolutte topspillere. En ny situation, erkender han.

- Jeg er nummer tre nu, men min karriere har haft sin egen rytme. Lige nu er det ikke noget mål at blive nummer et. Jeg tager det skridt for skridt, men nu vil jeg nyde det her lidt, siger Wawrinka.

Efter en flot turnering blev finalesejren hjulpet noget på vej af, at Nadal døjede med både vabler på hænderne og problemer med ryggen.

Spanieren måtte i andet sæt indlægge en behandlingspause, og han så flere gange ud til at være tæt på at opgive.

- Det var hårdt for os begge, og det er ikke den måde, man ønsker at vinde på. Men i en grand slam-finale er man nødt til at tage chancen, når den kommer, siger Wawrinka.

- I fjerde sæt fokuserede jeg på mig selv, på bolden og på at spille aggressivt. Jeg måtte tage kontrollen og ikke vente på hans fejl.

- Da jeg skulle serve for sejren, røg der en masse ting gennem hovedet. Jeg vidste, hvordan jeg kunne vinde det afgørende parti, og det gjorde jeg, konstaterer Stanislas Wawrinka.

/ritzau/

 

Dagens Gossip