Stoppet med 600 liter vodka ved Øresundsbroen: 'Vi skal bare på campingtur'

Et par unge norske mænd stod i kø med forklaringer, da de blev stoppet af svenske toldere ved Øresundsbroen i marts sidste år, skriver Expressen

Da tolderne spurgte dem, om der var alkohol i lasten, svarede de prompte ja, og viste 200 styks 3-liters dunke med vodka frem, de havde købt i Flensburg. Da tolderne gjorde opmærksom på, at det ikke var lovligt at indføre den mængde spiritus til Sverige, forklarede nordmændende, at de var sikre på, at det ikke var noget problem, når nu det foregik mellem EU-lande. 

Men her stoppede problemerne ikke for de to nordmænd.

Da tolderne spurgte, hvad de skulle med de 600 liter vodka, lød svaret, at de skulle bo på en campingplads i Sverige, hvor de ville sælge vodkaen til en sommerfest.

Men det svar betød, at vodkaen ikke var til eget forbrug, og så fik sigtelsen et nøk op fra smugling til grov smugling. 

Ved den efterfølgende retssag blev der spurgt yderligere ind til baggrunden for smuglingen, og de to nordmænd forklarede, at de havde været meget aktive til at invitere folk til festen, og de håbede, der ville dukke mellem 150-400 gæster op. 

Hvilket ville betyde 1.5-4 liter vodka per person. Under retssagen blev de også spurgt, hvorfor de havde valgt at købe vodka af mærket 'Jelzin', hvortil de svarede, 'fordi det er billigt'.

Men det kan nu godt gå hen at blive en dyr omgang alligevel, bliver de kendt skyldig skal alle 600 liter destrueres, og de vil blive præsenteret for en klækkelig bøde. 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip