Stor ballade ved vidneafhøring i drabssag

Skrevet af admin

10/04/2015

Mest læste i dag

Politiet fik travlt, da spændingerne i Retten i Glostrup i forbindelse med en drabssag fredag udviklede til sig uroligheder.

Råb, tumult og provokationer var, hvad var politiet pludselig måtte gribe ind overfor.

En 30-årig mand er tiltalt for drab og forsøg på drab, efter at han ifølge anklageskriftet 12. april 2014 skød og dræbte 21-årige Ozan Özcan, og fredag formiddag skulle et vidne, KAM, give sin forklaring i retten.

Tumulten opstod, da KAM af politiet blev fulgt ud af retten efter vidneforklaringen. KAM nedstirrede og skævede kækt til tilhørerne.

Det provokerede familiemedlemmer og venner til Özcan, hvoraf en af dem slap forbi politiet og ud gennem retssalen, hvorefter der kunne høres råb og tumult gennem døren.

En anden mand rejste sig også fra sin stol, men to betjente fik håndfast bedt ham om at sætte sig ned igen, selvom han gjorde sig umage med at nå ud til KAM på den anden side af retssalen.

Ifølge anklagemyndigheden skulle KAM have forhindret, at den tiltalte skød mod yderligere to personer under episoden, der fandt sted i krydset ved Rybjerg Allé og Maj Allé i Herlev. Det husker KAM ifølge sin egen forklaring i retten dog ikke noget om.

KAM er barndomsven med den tiltalte mand, og politiet mener, at KAM er tidligere medlem af rockergruppen Outlaws.

KAM skulle efter planen have vidnet torsdag, men mødte ikke op. Derfor blev politiet sat til at anholde KAM og bringe ham til retten fredag.

Selvom KAM endelig mødte op i retten, var han dog ikke særlig informativ om, hvad der skete på gerningsstedet.

KAM selv siger, at han næsten intet husker.

Sagen fortsætter onsdag og torsdag i næste uge.

/ritzau/