Stor billedserie: Modeshowet Green Gerda i Sønderborg

Når man snakker om modeshows, falder snakken sjældent på catwalk i det sydligste Sønderjylland, men torsdag  aften dannede iFabrikken i Sønderborg ramme om et lidt specielt modeshow. Temaet er genbrug af ressourcer. I stedet for at smide det gamle tøj ud, nytænker de to unge designstuderende Else Berthelsen og Katrin Richter brugen af det som andre betegner som affald.

De to unge designstuderende har sammen har startet firmaet The Green Gerda. Firmaets navn er sammensat af tre nationers navne, Greenland, Germany og Danish fordi det fælles sprog i virksomheden er dansk.

Når man træder ind i hallen, kan man ikke undgå at lægge mærke til det lidt rå miljø der.  I den ene ende af hallen er der opsat en catwalk og et par spots. Der en smule halvkoldt i hallen, og gæsterne skutter sig lidt i.  Lys er der ikke ret meget af -  kun selve området omkring catwalken er oplyst.

En anden ting man lægger mærke så snart man nærmer sig hallen udefra, er de tunge langsomme rytmer fra de to afrikanske trommere, som leder tankerne i retning af en voodoo-ceromoni. Faktisk passer de på forbløffende vis fantastisk godt til stemningen i hallen.

Klokken 19.15 går Katrin Richter på podiet og byder publikum velkommen.  Også går det løs, den ene model efter den anden går den lange tur hen over catwalken, elegant ser det ud, og hvis det ikke var fordi man vidste at de flotte dragter er gendesignet genbrugstøj fra Kirkens Korshær så ville flere have troet, at det var sidste skrig fra de store modehuse.

Tekst og billeder: Bo Bach Jensen.

 

Dagens Gossip