Stor eftersøgning i Norge: Fulde studenter bortførte babypingviner fra akvarium

Politiet i den vestnorske by Aalesund har i to dage ledt en stor eftersøgning efter tre babypingviner, der natten til torsdag blev bortført fra Atlanterhavsparken i byen af en gruppe fulde studerende.

Overvågningskameraer fra pingvinernes område viser, hvordan en håndfuld fulde studerende kommer ind i indhegningen to gange, men politiet har ikke kunne se, at de også tager de 4-5 uger gamle pingviner med sig ud. 

Læs også: Fik fjernet 91 vanrøgtede hunde: Nu klager hun over politiet

Det har i første omgang ført til, at syv studerende er blevet afhørt med sigtedes rettigheder, men der er endnu ikke nogle spor efter babypingvinerne, der har meget svært ved at overleve uden deres mødre. 

- Vi har foreløbig sigtet dem for overtrædelse af dyrevelfærdsloven, men jeg understreger, at det er en foreløbig sigtelse. En endelig sigtelse vil blive udarbejdet, når sagen er bedre belyst, siger politiadvokat Hilde Haugen, ifølge dagbladet.no

De studerende erkender, de har været inde på området, men de nægter at have bortført pingvinerne. 

Læs også: Pingvinbabyen Chudi er helt bange, da han skal lære at svømme

Politiet, studerende og medarbejdere fra Altlanterhavsparken har indledt en storstilet eftersøgning på de tre babypingviner men indtil videre uden held. 

- Håbet forsvinder. Der er nu gået halvandet døgn, og de skal have mad fra deres forældre. Det er det mest kritiske. Men de skulle også have ligget varmt og lunt under forældrene. Hvis de er udenfor, vil de fryse, siger daglig leder i Atlanterhavsparken, Tor Erik Standal, til dagbladet.no.

 

Dagens Gossip