Stor fartkontrol på Sjælland; Mange bøder og klip i kørekortet

Trafiksynderne havde i går trange kår: Færdselspolitiet på Sydsjælland og Lolland-Falster havde flere forskellige steder en indsats mod blandt andet hastighedsovertrædelser og ulovlige knallerter.

·         På Slagelsevej i Næstved blev der mellem klokken 10 og 12 standset otte trafikanter i en hastighedskontrol – de fire af dem kørte så hurtigt, at de risikerer et klip i kørekortet.
·         Mellem klokken 14.15 og 15.20 havde politiet en selekontrol i Ringstedgade i Næstved. Her blev der standset 20 trafikanter, og fem bilister blev skrevet for ikke at have spændt sikkerhedsselen.
·         Sjølundsskolen på Nygårdsvej i Næstved havde besøg af politiet mellem klokken 7 og 10.30. 16 knallerter blev testet på det medbragte rullefelt, og det afslørede fire knallerter, der kunne køre hurtigere end det tilladte.
·         I Ringstedgade i Næstved blev der mellem klokken 13 ogf 14 standset 20 køretøjer – i 10 tilfælde blev der skrevet rapport om forskellige færdselslovsovertrædelser.
·         Færdselspolitiet var mellem klokken 9 og 10.30 på Sdr. Stationsvej i Slagelse, hvor der blev skrevet i alt 16 rapporter: 13 kørte uden at have spændt sikkerhedsselen, to sludrede i håndholdt mobiltelefon og en enkelt blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden.
·         Fra klokken 13 til 14 blev der forskellige stedet i Næstved standset fire knallerter, som alle blev testet på politiets rullefelt. Alle fire kunne køre hurtigere end tilladt, og knallertkørerne blev sigtet for at køre på ulovlige knallerter
·         På Klingeberg i Slagelse blev der mellem klokken 11 og 13 skrevet 15 rapporter: 10 havde ikke spændt sikkerhedsselen, en kørte uden at barnet var forsvarligt fastspændt, en talte i håndholdt mobiltelefon, en havde ikke sit kørekort med, en blev sigtet for andre fejl ved køretøjet og en enkelt for at køre mod færdselsretningen i en rundkørsel.
·         Havnen i Gedser lagde asfalt til en tungvognskontrol mellem klokken 6.30 og 12: I alt 34 vogntog blev standset og kontrolleret – i et enkelt tilfælde blev der skrevet rapport om overtrædelse af køre-/hviletidsbestemmelserne.
·         Målevognene fra den automatiske trafikkontrol var også på gaden:
·   på Skovlinien i Mern blev der mellem klokken 8.19 og 9.42 blitzet en enkelt trafikant ud af 70, som kørte hurtigere end de tilladte 80 km/t, nemlig 96 km/t.
·   ved Slemminge Efterskole på Engestoftevej ved Maribo blev der ud af 38 taget ni trafikanter, der kørte for hurtigt. Hastighedsbegrænsningen er 50 km/t på stedet, og den højeste hastighed var 70 km/t. Det giver formentlig et klip i kørekortet.
·  på Ny Vordingborgvej ved Gl. Kalvehave var en målevogn mellem klokken 11 og 12.43. Her kørte 13 ud af 220 hurtigere end de tilladte 50 km/t – to står til et klip i kørekortet, og den højeste hastighed var 71 km/t.
·   På Maribovej ved Halsted blev 16 ud af 224 fotograferet for at køre hurtigere end de tilladte 50 km/t. Den højeste hastighed blev målt til 82 km/t, og fem risikerer et klip i kørekortet.
·   på Nakskov Landevej ved Maribo, hvor der er hastighedsbegrænsning på 60 km/t, kørte 68 ud af 187 for stærkt. Højeste hastighed var skræmmende 131 km/t, og det kommer formentlig til at koste kørekortet, mens en enkelt, som blev målt til 102 står til en betinget frakendelse. 20 kørte så hurtigt, at det kan givet et klip i kørekortet.
·   på Løjtoftevej i Nakskov kørte 19 ug af 415 hurtigere end de tilladte 50 km/t. Højeste hastighed var 71 km/t, og det koster et klip i kørekortet.

Foto: Colourbox.com (Arkivfoto).

 

 

Dagens Gossip