Stor interesse for energivenlige boliger i Kolding

 

Til sommer står Koldings største energivenlige boligafdeling hos Lejerbo klar med 39 Energi-0 rækkehuse. Interessen er på forhånd stor. Over 200 er allerede skrevet op til at få tilsendt informationsmateriale om boligerne.

 

- En succes, kalder Lejerbo Koldings organisationsformand Bent Jacobsen det.

 

- Det viser, at folk både går efter den gode bolig og tænker på at skåne miljøet og spare på energiforbruget i fremtiden.

 

Interessen for nye almene boliger svinger fra byggeprojekt til byggeprojekt, men denne gang er interessen ekstra stor. Det glæder Bent Jacobsen, som ser frem til rejsegildet på mandag, hvor Koldings borgmester Jørn Pedersen også kommer forbi og holder tale.

 

Et bud på fremtiden

 

Energi-0 konceptet er en type af energirigtige boliger, som Lejerbo opfører flere steder i landet. Byggeriet er fleksibelt og bliver tilpasset de lokale forhold. I Lykkegårdshaven bliver rækkehusene bygget, så solcellerne opfanger mest muligt sol, samtidig med at hver bolig får egen lille have.

 

Samtidig er varmepumpe og ventilationsanlæg med til at genanvende varmen, så både energiforbruget og energiregningen bliver formindsket. Bent Jacobsen mener, at det både er godt for de kommende beboere og Kolding som helhed, at byen får flere og flere miljøvenlige boliger.

 

- Vi er stolte af at kunne tilbyde energibesparende almene boliger, og for Kolding er det et skridt på vejen til at blive en mere miljøvenlig by, slutter han.

 

 

Dagens Gossip