Stor lokal opbakning til kriseramte Vejen EH

For en uges tid siden forlød det, at Vejen EH fra Dame Håndbold Ligaen var så godt som færdig.

Klubben manglede halvanden million kroner for at kunne spille sæsonen til ende og var derfor truet af lukning. En lokal redningsaktion har imidlertid fået optimismen tilbage i den sydjyske by.

Fredag spiller håndboldkvinderne en opvisningskamp mod et italiensk hold, hvor billetterne koster 1000 kroner.

Og siden arrangementet blev annonceret, har klubben solgt billetter og modtaget donationer for 450.000 kroner.

- Jeg tror, at der har siddet rigtigt mange, som gerne ville hjælpe, men som har tænkt, at de klarede de store sponsorer nok.

- Med det her arrangement har vi åbenbart ramt en fællesskabsfølelse, som er gået rent ind, siger direktør Henrik Schmidt-Ebbesen.

Selv om der altså fortsat mangler en million i det store regnskab, er direktøren optimistisk i forhold til at nå målet.

- Alting står ikke og falder med det arrangement. Vi har jo gang i mange andre ting, og det bliver alt andet lige nemmere at gå videre til nye og eksisterende sponsorer, når der er den brede opbakning, som vi har oplevet.

Én ting er imidlertid, hvor mange penge, der kan skaffes her og nu. Noget andet er, om der også er basis for at drive et håndboldhold fremover. Her er udsigterne også positive.

- Jeg har de seneste dage fået tilsagn fra sponsorer, der gerne vil lave aftaler for mere end én sæson, ja helt op til fem år. Det er nyt for os, men der er åbenbart sket noget de seneste par dage.

- Det er meget positivt, for det vil også give os noget mere stabilitet i økonomien fremover, siger Henrik Schmidt Ebbesen.

Han tør dog endnu ikke love, at klubben når i mål med redningsaktionen, men er forsigtig optimist.

- Det er lidt tungt, at vi skal helt herud at hænge, men vi kan jo gå hen og stå virkelig styrket, hvis vi klarer den, så det skal vi gribe rigtigt an, siger direktøren.

Vejen EH ligger nummer syv i Dame Håndbold Ligaen, hvor de seks bedste hold går i slutspillet. Der resterer tre kampe i sæsonen, og HC Odense på sjettepladsen har et forspring på to point.

Vejen EH er i øvrigt ikke den eneste klub, der har økonomiske problemer. Også Viborg HK er i alvorlig pengenød.

/ritzau/

 

Dagens Gossip