Stor politirazzia i dag: Det kigger de efter

Har du styr på, om dine dæk lever op til standarderne - er dækmønstret i orden og hvad med dæktrykket? Ellers er det nok en god ide at få styr på sagerne.

Ikke mindst på grund af sikkerheden, men også fordi syv af landets politikredse i september holder dækrazzia og vil standse bilister for at undersøge bilens dæk.

Læs også: Ditte satte sig på en brugt, blodig kanyle: Må vente tre måneder på svar

I dag, torsdag den 4. september, foregår dækrazziaen i Syd- og Sønderjylland, hvor politiet står klar ved 15 kontrolsteder. Det er politiets hensigt at tjekke mindst 2000 køretøjer.

Dækrazzia er et årligt initiativ, der sker i samarbejde mellem politiet, FDM, Teknologisk Institut og Rådet for Større Dæksikkerhed, som alle ønsker fokus på sikkerheden.

Læs også: Søren Espersen i pinligt rascime-tweet efter landskamp: Folk raser på Twitter

- De fire dæk er den eneste kontakt, bilen har med vejen, så det er uhyre vigtigt, at mønsterdybden ikke er for lille, og at dæktrykket er korrekt. Forkert tryk og mønster kan have afgørende betydning i en kritisk situation i trafikken, hvis man skal lave en hård opbremsning eller undvige. Derfor vil vi gerne påvirke, at bilister bliver mere opmærksomme på dækkenes tilstand, siger Jacob Mortensen, teknisk konsulent i FDM, i en pressemeddelelse.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

Dit dækmønster skal minimum være 1,6 mm, men FDM anbeflaer 3 mm, og dæktrykket skal passe til din bilmodel - dette kan ses på et klistermærke ved en af dørstolperne eller i instruktionsbogen.

Dækrazzia udføres hvert år, og den første af slagsen i Danmark fandt sted i 2012, her vidste 86 procent af de undersøgte bilister ikke, at de kørte på slidte dæk, oplyser FDM.

 

Dagens Gossip