Stor test af legetøj i børneblade: Så giftigt er det

Du kender sikkert scenariet i supermarkedskøen: Dine børn får øje på et Anders And-blad eller et tøseblad med noget spændende legetøj, som de bare må eje. 

Skal du overgive dig eller trumfe et nej igennem?

Lsæ også: Afslørende undersøgelse: Dette danske supermarked har den klammeste frugt og grønt

Hvis du skæver til Tænks nye test af legetøj i børneblade, er der god grund til at stoppe op og tænke sig om. Fem ud af 18 blades legetøjsgaver indeholder nemlig for meget problematisk kemi. Og tre produkter overtråder reglerne. Det skriver Tænk

Disse resultater gør, at mindre børn ikke bør lege med lejetøjet, selvom det burde passe til deres aldersgruppe.

Læs også: Test af supermarkeder afslører store forskelle: Her er det bedste og billigste

Testens 18 børneblade strækker sig over klassikkere som Anders And, Wendy, Barbie og Olivia til mindre kendte blade i form af Spiderman, Biler, Klokkeblomst, Prinzessin, Disney Prinsesser, Filly og Monster High. Tænk har testet nogle af de samme blade flere gange men .

I fem blades legetøj var der ingen uønsket kemi (Filly, Disney Prinsesser, Barbie, Olivia og Wendy). Til gengæld blev der fundet små spor af problematisk kemi i otte blade (Biler, 5xAnders And, Klokkeblomst og Disney Prinsesser).

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Det overfladeaktive stof Nonylphenolethoxylat og ftalatet DIBP blev begge fundet i Monster Highs legetøj og sender bladet ned på den 5. dårligste plads i testen. Efterfulgt af Wendy og Olivia, hvor Tænk i førstnævnte fandt ftalatet DEHP og små mængder bly og cadmium og i sidstnævnte propylparaben.
  
Men de to værste syndere var Prinzessin, hvis legetøj indeholdte ftalatet DEHP og højt indhold af bly, og Spiderman, som brugte ftalatet DEHP. 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip