Stor test venter Froome med forslået håndled og smerter

Sky og Chris Froome frygtede det værste, da den forsvarende vinder af Tour de France blev kørt til skanning for knoglebrud efter løbets 4. etape i Lille tirsdag.

Men den britiske favorit kunne efterfølgende bekræfte, at han i første omgang slap med skrækken og stiller til start på den frygtede 5. etape.

Her venter imidlertid nye pinsler for Chris Froome i skikkelse af ni strækninger med uforskammet dårlige brostensveje.

Tourens læge Florence Pommerie kan imidlertid ikke udelukke, at briten har et mindre brud på en knogle i håndledet, fortalte hun efter skanningen tirsdag aften. Det kan røntgenbillederne ikke altid afsløre.

Og skulle det være tilfældet, vil det ikke nødvendigvis tvinge ham til at udgå.

Lægen lagde vægt på, at brostensetapen bliver en test for Froome, da cyklen kommer til at hoppe og danse under ham, og voldsomme rystelser vil forplantes via styret til hænderne.

Den forslåede Froome sagde ikke selv noget efter etapen, og han gik også væk fra lastbilen, hvor han blev skannet, uden at fortælle om sine skader.

På Twitter har han skrevet:

- Jeg slog lidt af en kolbøtte i dag, men jeg starter helt sikkert i morgen (onsdag). Det bliver hårdt for alle ryttere på brostenene.

For holdkammeraterne var det et chok at høre, da Froome pludselig røg i asfalten kort inde på 4. etape på et tilsyneladende ufarligt tidspunkt.

- Vi er skuffede, for vi var lige kommet igennem tre hårdt dage i England med mange mennesker og snævre veje, og det klarede vi rigtig godt. Så sker sådan et åndssvagt styrt efter fire kilometer.

- Det er skuffende, men han ser ud til at kunne køre okay, så forhåbentlig kan han klare den, siger Sky-rytteren Geraint Thomas.

/ritzau/

 

Dagens Gossip