Stor voldgiftssag: Metroansatte menes snydt for millioner

Der er flere millioner kroner på spil, når en sag om underbetaling af flere hundrede metroarbejdere fredag bliver behandlet i voldgiftsretten.

Det er 3F, der har lagt sag an mod den italienske underleverandør til det københavnske metroselskab, Cipa, fordi fagforbundet mener, at selskabet har underbetalt sine ansatte.

Fagforbundet kræver 47 millioner kroner fra det italienske metro-firma, hvilket gør det til den største danske voldgiftssag nogensinde, skriver tv2.dk.

Ifølge tv2.dk er der 39 vidner, som stiller sig frem med anklager om, at de har fået langt mindre i løn, end de burde.

Sagen har været undervejs det seneste halve år, hvor mange af byggearbejderne har meldt sig ind i 3F.

- Sagen kører videre fredag, så forhåbentlig har vi nogle glade medlemmer, der senere på dagen får at vide, at de har mange penge til gode, siger næstformand i 3Fs Byggegruppe Palle Bisgaard i en pressemeddelelse.

Ud over anklagen om underbetaling har 3F anmeldt Cipa til politiet for at skjule lønsnyd ved hjælp af falske underskrifter.

Snyderiet skulle være fundet sted, ved at medarbejderne hver måned bliver trukket et acontobeløb på deres lønseddel - og ofte på flere tusinde kroner, skriver tv2.dk.

Ifølge 3F er snyderiet med acontobeløb sket for at få lønsedlerne til at passe med kravet om, at metroarbejdere skal lønnes efter dansk overenskomst.

Ved at trække acontobeløb fra, og ved at lade dem arbejde i flere timer, end de har fået løn for, kommer lønsedlerne til at stemme overens med niveauet i en dansk overenskomst.

I forlængelse menes det italienske metro-firma at have fabrikeret kvitteringer, hvor de pågældende medarbejdere har skrevet under på at modtage pengene. Det er disse kvitteringer, der nu indgår i politianmeldelserne.

Det forventes, at voldgiftsretten kommer med en tilkendegivelse om sagen i løbet af fredagen, oplyser 3F.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip