Storaktionær hos OW Bunker: Konkursen er en tragedie

Den svenske kapitalfond Altor, der er storaktionær i brændstofselskabet OW Bunker, beklager, at bestyrelsen i selskabet må smide håndklædet i ringen og indgive konkursbegæring.

- Dette er en enorm tragedie for alle medarbejdere, aktionærer og kunder, siger Søren Johansen, partner i Altor Equity Partners og bestyrelsesmedlem i OW Bunker.

- Bestyrelsen har vendt alle sten for at redde virksomheden, men har ikke kunnet finde en holdbar løsning, siger han i en pressemeddelelse.

Altor solgte i marts ud af sin ejerandel i OW Bunker, da selskabet gik på fondsbørsen. Altor reducerede sin ejerandel til 35 procent af aktierne, da man solgte knap 21 millioner aktier. Det indbragte kapitalfonden lige over tre milliarder kroner.

Det var natten til torsdag, at proppen blev trukket ud af OW Bunker. Her kom det kort før midnat blandt andet frem, at selskabet tilsyneladende var blevet svindlet for omkring 750 millioner kroner af ledende medarbejdere i datterselskabet Dynamic Oil Trading i Singapore.

Det er endnu uvist, hvad svindlen konkret består i.

- I en sådan ekstrem situation er det i alle interessenters interesse at få fuld klarhed om de begivenheder, der førte til dette enorme tab af værdi. Så snart de nødvendige fakta og konklusioner findes, skal de frem på bordet, siger Søren Johansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip