Storbritannien: EU-kritiker bliver ny udenrigsminister

Den britiske premierminister David Cameron har udpeget Philip Hammond som ny udenrigsminister efter William Hague, der bebudede sin afgang mandag aften.

Philip Hammond har siden 2011 været forsvarsminister i Camerons regering. Han har også siddet som transportminister.

- Philip Hammond er den nye udenrigsminister, skriver David Cameron på Twitter.

Hammond betegnes som mere EU-kritisk end Hague, og han har tidligere sagt, at han hellere ville forlade den europæiske union, hvis ikke Cameron kunne få bedre medlemsbetingelser. Samtidig støtter han en folkeafstemning om det britiske EU-medlemskab.

Hvis Cameron bliver genvalgt som premierminister ved valget i 2015, har han lovet at gennemføre en folkeafstemning senest i 2017, om hvorvidt Storbritannien skal forblive i EU.

Valget af Hammond betegnes som et sikkert kort, og det kan formentlig tilfredsstille EU-skeptikerne.

Ny forsvarsminister efter Philip Hammond bliver Michael Fallon, der forlader posten som erhvervsminister. Fallon ser også kritisk på EU og har tidligere foreslået, at Det Konservative Parti burde arbejde for at forlade EU, hvis ikke medlemsbetingelserne blev forbedret.

Ministerrokaden er den største, siden David Cameron rykkede ind i Downing Street i 2010. Fremover sidder der syv kvinder med ved kabinetsbordet, da Liz Truss er udnævnt til ny miljøminister og Nicky Morgan er ny undervisningsminister.

Dermed ser Cameron ud til at have sat sit ministerhold frem mod næste års parlamentsvalg.

Den afgående udenrigsminister William Hague skal i stedet være leder for Det Konservative Parti i Underhuset og valgkampleder for partiet frem mod parlamentsvalget i 2015, skriver flere britiske medier.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip