Storbritannien: Video med britisk gidsel ser ægte ud

Ifølge Storbritannien peger alt på, at videoen, hvor Islamisk Stat (IS) halshugger den britiske nødhjælpsarbejder David Haines, er ægte.

Sådan lyder det søndag middag fra landets udenrigsministerium, der har arbejdet intenst på at klarlægge videoens autenticitet.

- Alle tegn peger på, at videoen er ægte. Vi har ingen grund til at tro, at den ikke er, siger en talsmand fra udenrigsministeriet.

Oprørsgruppen Islamisk Stat har offentliggjort videoen sent lørdag aften, der efter gruppens eget udsagn viser halshugningen af det britiske gidsel.

Billeder fra videoen viser den 44-årige brite klædt i orange ved siden af en maskeret mand klædt helt i sort.

David Haines blev kidnappet sidste år i Syrien efter at have været i det krigsramte land i få dage. Han var rejst dertil for at arbejde for den franske nødhjælpsorganisation Acted.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, er forfærdet over, at Islamisk Stat angiveligt har halshugget den britiske statsborger David Haines.

- Dette er et foragteligt og rystende mord på en uskyldig nødhjælpsarbejder.

- Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at finde frem til disse mordere og sikre, at de bliver stillet til ansvar, uanset hvor længe det vil tage, sagde Cameron i en udtalelse.

Cameron agter søndag at holde et møde i Storbritanniens nationale krisekomité Cobra for at drøfte Islamisk Stats formodede drab.

David Haines er det tredje vestlige gidsel, som inden for kort tid er blevet halshugget af Islamisk Stat. Tidligere er de amerikanske journalister James Foley og Steven Sotloff blevet ofre for gruppens brutale metoder.

I videoen bliver Cameron beskyldt for at være ansvarlig for David Haines' henrettelse, fordi briterne er gået med i en amerikansk anført international koalition, som skal nedkæmpe den militante gruppe.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip