Storbritannien vil sende fængselsfanger til Jamaica

Storbritannien vil bruge en kvart milliard kroner på at medfinansiere et nyt fængsel i Jamaica.

Det skriver BBC.

Formålet med investeringen er at kunne sende udenlandske kriminelle til afsoning i den caribiske østat.

Det meddelte den britiske premierminister, David Cameron, tirsdag, da han indledte et statsbesøg i den tidligere britiske koloni.

Flere end 600 jamaicanere er indsat i britiske fængsler, men kan ikke udvises på grund af dårlige forhold i de jamaicanske fængsler.

Fængselsprojektet er et gennembrud i forhandlinger mellem de to lande om en udvekslingsaftale for indsatte.

Fængslet ventes at stå færdig i 2020.

Storbritannien regner med at kunne spare 10 millioner pund eller omkring 100 millioner kroner om året på at kunne returnere jamaicanske indsatte til hjemlandet ifølge BBC.

Over 300 af de jamaicanere, som i øjeblikket afsoner i Storbritannien, forventes at blive sendt tilbage under ordningen.

Den omfatter personer dømt til mindst fire år bag tremmer og med mindst 18 måneder tilbage at afsone.

Jamaica er nummer tre på listen over udenlandske lande med flest indsatte i britiske fængsler. Omkring 70 procent af jamaicanerne i britiske fængsler sidder inde for vold eller for overtrædelse af narkolovgivningen.

- Udenlandske kriminelle, der bryder vores love, får den straf, der tilkommer dem. Men det bør ikke være på bekostning af den hårdtarbejdende, britiske skatteborger, siger David Cameron.

- Derfor er den her aftale så vigtig. Kriminelle fra Jamaica bliver sendt hjem for afsone deres straffe. Det vil spare britiske skatteborgere millioner af pund, men stadig sikre, at retfærdigheden sker fyldest, siger Cameron.

Han mener også, at fængslet med plads til 1500 indsatte vil styrke det strafferetslige system i Jamaica.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip