Storbritannien vil tjekke bilproducenter efter VW-skandale

Volkswagen-skandalen breder sig, og nu sætter den britiske regering gang i sin egen undersøgelse af bilproducenter. Det skriver nyhedsbureauet AFP torsdag.

Regeringen vil have, at der skal laves nye test i bilindustrien for at sikre, at der ikke bliver snydt med udledningen af kvælstofgasser hos andre producenter.

- Den britiske tilsynsmyndighed, The Vehicle Certification Agency, arbejder sammen med bilproducenter for at sikre, at dette problem ikke er udbredt i hele branchen, siger den britiske transportminister, Patrick McLoughlin, ifølge AFP.

- Som en del af dette arbejde vil de, hvor det er nødvendigt, lave nye laboratorietest og sammenligne dem med udledning i den rigtige verden.

Det kom frem i sidste uge, at 11 millioner Volkswagen-dieselbiler verden over er udstyret med en software, der kan få bilerne til at fremstå mere miljøvenlige, end de egentlig er.

Den øverste chef for Volkswagen, Martin Winterkorn, trådte tilbage onsdag på grund af skandalen.

Storbritannien er ikke det eneste land, der vil have nye test. Den tyske transportminister, Alexander Dobrindt, sagde torsdag ifølge Reuters, at der skal foretages stikprøver af andre bilmærker.

Han fortalte i samme omgang, at Volkswagen har indrømmet, at det europæiske marked også er berørt af skandalen.

Der er endnu ingen tal på, hvor mange danske biler, der kan have en motor med snydesoftware. Men onsdag kom det frem, at godt 61.000 biler i Sverige muligvis kører rundt med en.

Torsdag aften viser det sig, at over 160.000 biler solgt i Norge kan have installeret den omstridte software. Det oplyser Opplysningsrådet for Veitrafikken ifølge nyhedsbureauet NTB.

/ritzau/

 

Dagens Gossip