Store cykelhold går sammen for at ændre sporten

Den internationale cykelunion, UCI, har længe varslet ændringer i måden at drive cykelsporten fremad på.

Nu har 11 af verdens største cykelhold også meldt sig på banen. Holdene har arbejdet sammen i mere end et år for at skabe et selskab, der kan finde løsninger for at skabe en bedre cykelsport, og nu er de klar til at fortælle om det.

Store hold som Tinkoff-Saxo, Sky, BMC, Garmin-Sharp og Orica-Greenedge er blandt de 11 hold, og Tinkoff-Saxo, der fortsat har Bjarne Riis som sportslig leder og base i Danmark, fortæller tirsdag om selskabet, der har fået navnet Velon.

- Velon har samlet mere end 60 procent af holdene på World Touren for at skabe en økonomisk model som - i lighed med andre sportsgrene - skal sikre en bæredygtig fremtid for holdene, lyder det i en pressemeddelelse.

I kraft af blandt andet nye teknologier vil holdene blandt andet bringe cykelsportens fans tættere på.

Velon taler om at skabe en mere spændende, stabil og tillidsvækkende sport. Man vil blandt andet ændre løbskalenderen og måske også strukturen på cykelholdene.

Desuden vil man skabe en "historie, som varer hele sæsonen".

Nogenlunde det samme taler den internationale cykelunion om.

De 11 cykelhold har ansat briten Graham Bartlett som administrerende direktør for sammenslutningen.

Han har tidligere været kommerciel direktør hos Premier League-klubben Liverpool FC, ligesom han har arbejdet hos fodboldforbundet Uefa, tv-stationen Sky Sports og sportsudstyrsproducenten Nike.

- Den sædvanlige forretningsmodel, hvor sponsoren kun er involveret som sponsor, er skrøbelig for cykelholdene. Vi er nødt til at ændre det til en mere fuldendt organisation med tilhængerne som centrum for det hele. Vi skal investere i nye teknologier og skabe mere spændende cykelløb, siger Bartlett til Cyclingnews.

Velon stod - ifølge selskabet selv - bag, at tv-seere verden over i sommer kunne se tv-optagelser fra rytternes cykler, og det er et eksempel på, at man vil trække cykelsporten tættere på sine fans.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip