Storkeunger har lidt under junis regn og kulde

Blot fire storkeunger i de to danske storkereder er, hvad det ser ud til at blive til i 2015. Det kunne dog være blevet til meget mere, hvis ikke juni var endt i regn og kulde.

- Der var hele fem storkeunger i storkereden i Smedager i Sønderjylland i starten af juni og tre unger i storkereden ved Roskilde. Dermed kunne det i bedste tilfælde være blevet til hele otte storkeunger, siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen.

Han glæder sig over, at det bliver til flyvefærdige unger på Sjælland for første gang siden 2012.

De to overlevende storkeunger i Gundsølille ved Roskilde blev ringmærket i slutningen af juni og fik ved den lejlighed ikke blot ringe på, men fik også foretaget kønsbestemmelse.

Det var dyrlæge Bjarne Østergaard Rasmussen fra Haarlev Dyreklinik, der endnu engang var med oppe i storkereden. Det er to hunstorke, der ligger i reden, kunne han konstatere.

Ungerne har nu fået pigenavnene Mai og Fie, og det kan forventes, at de om blot to uger foretager de første spæde flyveøvelser.

De to overlevende storkeunger i Smedager i Sønderjylland vil blive ringmærket 7. juli cirka klokken 20.30. Og modsat i Gundsølille kan man her se ringmærkningen direkte på webcam.

/ritzau/

Dagens Gossip